onsdag 20 april 2011

Omslag 2 - klart!

Efter att ha dygnetrunt-målat i ett par dagar är jag klar med den andra tavlan till boken. Jag hoppas alla ska bli nöjda med den röda tråden, motiven och storleken:


100 x70 akryl

SÅLD

måndag 18 april 2011

Omslag 1 - klart!


Nu har jag illustrerat halva natten. Det är roligt med illustration. Såhär blev första förslaget till bokomslaget:

(obs, färgerna återges ganska kasst här, speciellt isens färg):
100 x 70 akryl

SÅLD

Bokomslag

Egentligen skulle jag målat klart den där hästen, men nu prioterar jag lite. Efter att ha skissat och gjort alla nöjda ska jag nu illustrera omslaget för boken "Vilja våga flyga", av Rainer Fäger. Det är, ja...vad ska vi säga? En diktsamling är nog rätt beskrivning. En samling vackra texter. Tanken är att omslaget ska vara färgstarkt och sprida mycket glädje. Det blir enligt skisserna pingviner och grejer. Så det här har jag framför mig nu:


Det ska alltså bli en stor tavla som jag säljer som tavla och sedan bokomslag.

söndag 17 april 2011

Morgonsvammel...

Jag vaknade innan solen gick upp. Klockan halv sex öppnade mina ögon sig och ville inte sova mer. När det blir så känns det omöjligt att somna om. Det är mitt på dagen för mig. Det skulle varit praktiskt att vakna såhär tidigt om jag hade ett vanligt jobb att sköta. Men nu har jag inte ett vanligt jobb.

Det blir till att koka te och kaffe. Jag hinner dricka båda sorterna. Människorna på gatan hinner gå till sina jobb i lugn och ro. Olika arbetstider för många, men jag har räknat ut att klockan 6, klockan halv 7 och klockan halv 8 är de mest populära tiderna att ta bilen till jobbet.

Magen kurrar. Det finns inget att äta. Lite chips, lite knäckebröd. Jag tar på mig gamla strumpor från tvättkorgen. Det är kallt på golvet, och jag hatar när det fastnar smulor under fötterna.

Jag drömde om båtar, havet och håkan hellström som sjöng. Det var mycket finare i min skärgårdsdröm än i mitt odiskade kök. Hatkärlek till att vakna såhär tidigt. Hatkärlek till hatkärlek.

Här är en bild på mig som skriver så att ni kan relatera:

foto: siri kristinsdottir 

Vårhäng efterlyses!

Sebastian är sugen på vårhäng. Och på chips.
Det är typ allt som händer idag.
Inga bilder på nytt måleri, men jag bjuder på en från förra våren, där nicke gör rolig min och jag har på mig pärlhalsband:


 Nu ska jag illustrera lite. Fridens lilja.

Halvsjuk

Fan för huvudvärk och feberkänslor. Jag har haft det hela helgen. Inte orkat göra ett piss egentligen, men trots det har jag gjort en del. Dock inget målande, men jag tänkte kanske göra det lite senare. Idag ska det köpas nya färger och ny duk. Happytime.

Finns det någon förresten, som är sugen på en ateljeplats?

Fred ut / gossipgirl.

torsdag 14 april 2011

Skitbilligt

Jag vill bo i ett hus. Det slog jag fast idag. Ett stort hus med massa andra människor (som jag noggrant valt ut). Vi ska bo där i huset, och det ska lukta gödsel på sommaren. För gräsmattan är mossig och vi försöker så nytt gräs.
Vi ska odla saker och ha käcka listor där vi bockar av allt som ska göras. Sen ska barnen ha på sig trashiga kläder och inte bry sig ett piss om könsindelning. Och så ska de lära sig att göra upp eld med eldstål.

Såhär ska förresten reklam för blommor se ut:


Hästen har inte fått mycket gjort idag. Lite lila bakgrund och ett utsmetat fejs.tisdag 12 april 2011

Sälj, sedan svälj. (ang. att få pengar till mat)

Jag kan börja med att rea ut den här tavlan. Den är helt enkelt till salu nu. Inte alltför dyr, men inte heller två guldtior. Köp till dig själv, eller köp för att ge bort. Först tänkte jag köra "lägsta budet vinner", men sen kom jag på att det blir pinsamt om ingen bjuder något. Jag behöver verkligen pengar nu. Även om jag sålde en tavla i helgen har jag inte fått pengarna än... Maila/skriv i kommentarer om du är intresserad:

50x50 akryl och tidningspapper

SÅLD


Bosse är också till salu. Man får* henne om man köper tavlan ovanför:Jag målade lite ikväll, men det blev inte mycket gjort. Jag trivs bättre tidigt på morgonen. Ska ställa klockan tidigt imon och göra något fint.
                    DET GÅR STARKT FRAMÅT för min oplanerade blogg. Jag vet inte vilka alla som läser är, men många är ni. Speciellt vill jag tacka alla läsare från Bosnien. Vilka ni nu är. 

Fenk you för idag. Nu är det dags att vända blad.

xoxo och annat bloggslang.

*man får inte bosse, men man får klappa henne


måndag 11 april 2011

För hungrig idagIdag skulle jag ju ha målat! Men helt seriöst är jag så fattig att hungern tagit över allt. Klockan halv fem i eftermiddags tog jag tåget till mamma för att äta. Då hade jag ätit ett gammalt ägg jag hittade i kylen.

Jag vill inte gnälla eller så, men det är inte det roligaste att dricka vatten för att bli mätt.

I alla fall. Jag började skissa lite idag. Det blev en byrå, och ett träd som växer upp ur en av lådorna. Får se om det blir något utav det där...Ingen bild tyvärr. Men imon ska jag ordna med det där.
 Imon ska jag också ordna med mat. Potatis är billigt. Och gröt. Så att jag orkar måla.

Dagens inspiration: Axel OlsonDagens lista: Inspiration just nu


1. Djur
2. Garderober/byråer
3. Axel Olson
4. Vad nyfödda barn drömmer om
5. Illustrationsjobbet för "Vilja våga flyga".

söndag 10 april 2011

Morgondagens inspiration

Imon är jag pepp inför att skapa lite. Ikväll orkar jag inte, men om jag somnar i tid kanske jag orkar gå upp tidigt och börja. Inspirationen får bli Odilon Redon. 


Jag har länge tänkt att jag borde göra något med min passion för hästar. Det får bli så nu. Så imorgon under kvällen borde jag vara klar. Jag måste producera lite nu känner jag. "En tavla om dan om de e bråttom", kanske Mange Schmidt skulle sagt. Jag tänker mer på en i veckan. Det känns mer rimligt. 

Har ni läst såhär långt kan jag passa på att berätta att jag fått i ära att testillustrera min kära fars kommande bok. Det ska bli skitskoj. Hoppas att jag duger åt min pappa, som planerar ge ut sin diktsamling (antar jag att vi kallar det Pappa) i sommar. Happytime!

Förra sommaren

Förra sommaren var jag lite tjock. Eller i alla fall tjockare än vad jag är nu. Den sommaren gifte sig Daniel och Viktoria (stavas hon med k?). Då hurrade folk utanför mitt lägenhetsfönster. Jag drack öl och det var en riktigt bra sommardag.

Nu är det snart sommar igen, och jag måste planera känns det som. För jag vill inte missa något. Och så måste jag äta bättre så ja inte blir lika rund som på den här bilden från förra sommaren.

Denna sommaren:

1. Åka till Italien
2. Och till koster
3. Tälta ute mycket
4. Sova i en hage med hästar
5. Bada mer än 5 gånger.

fredag 8 april 2011

Godnattstund för katter

Idag målade jag en kattavla till Viktor. Han gillar katter.

Här är "godnattstund för katter". Okej? ta det som ni vill.

akryl 40 x 60
2000 kr.

SÅLD

torsdag 7 april 2011

Bloggtoffel

06.21. Vaken och färdigvriden i sängen. Ibland är sömn det svåraste som finns. Att gå upp när alla andra sover/är på jobbet är dock ganska mysigt. Jag sitter här med min kaffekopp och ska börja min morgon i inget tempo alls. Har jag flyt nu kan jag vara lite kreativ och uppdatera med något gött tills ni andra vaknar.

Jag har ju alltid haft blogg innan. Nästan alltid i alla fall. Jag har hatkärlek till bloggar. Denna bloggen skulle jag bara ha för att visa lite vänner hur det går med saker jag målar, men så sitter jag här och uppdaterar ändå. Jävla toffelbeteende...

Färg efterlyses!

Om jag kunde skulle jag måla hela dagen idag. Men det kan jag inte. Färgen har tagit slut, och jag är helt pank.

Den som sponsrar med ny färg målar jag gratis för 4-ever!!! (eller i alla fall lite)


Jag har massor av inspiration just nu, men var ändå tvungen att måla ett djur i kläder. Det behövdes en uppföljare till kanintavlan helt enkelt. Jag ska måla en tavla till en viss Daniel, och en viss Viktor. Det är det som står på min att göra-lista. Men utan färg blir det svårt och herrarna får vänta.

Under tiden ska jag göra klart robotankan. Jag måste lova mig själv det.

Saker jag gjort idag:

druckit 6 koppar kaffe
Inte ett piss.

uppföljare under arbete

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2489156/sebastian?claim=6wqef3maksy">Följ min blogg med bloglovin</a>


Kommande uppöfljare till kanintalvan (snart klar):

80 x 80 akryl

tisdag 5 april 2011

Trashigt!

Jag målade för ett gäng månader sedan i trashets tecken. Trashigt porträtt av trashig brud som är trashigt målad. Underbart med slarv och skit ibland. Men nästa tavla kommer bli pillig tror jag. Och mer ordentligt gjord.

Nu blir det tv-tittande och slöätande av sockerkaksrester.

xoxo / rollergirl

Reselängtan

Jag vaknade av hunden imorse. Den slickade på min kind och var alldeles för glad för sitt eget bästa.
Jag var inte alls glad. Ville inte vakna i min jävla säng som alla andra jävla dagar. Inte gå upp till samma vanliga stökiga lägenhet, och som alla andra dagar inte orka städa den.
Det är skit vissa dagar när man vaknar. Bara ren och skär skit.

Sen kom Siri hem. Och jag ville ut och åka med henne. Resa någonstans. 
Det ska vi göra i sommar. Resa till Italien. Mest för att äta god mat, men också för att slippa slentrianen här hemma. Slippa låta bli att städa. Slippa känna att allt är jävligt.

Här är en bild på när jag är ute och åker husbil.
(bilden hittade jag imorse på http://siri-kristinsdottir.blogspot.com/. Guldet är det på den sidan.


Foto: Siri Kristinsdottir

måndag 4 april 2011

Roboduck

Jag har somnat efter maten. Fan vad det känns förnedrande att göra det ibland. Snopet att vakna klockan nio på kvällen bara för att jag ätit massa mat och blivit trött. Jag är som en treåring. Liten och späd. Yrvaken.

Jag hade ju tänkt att måla ikväll. Göra den nya stora tavlan med kossan. Men det blev tydligen inte så. Kanske borde göra klart den där tavlan som stått och dammat alldeles för länge nu? Som jag döpt till Roboduck i yngre dagar? Så här långt gången är den:


Den är så jävla stor bara. Nästan som min flickvän. Och tar sån jävla tid.

Saker som suger med att ta nap:

1. Man vaknar hungrig
2. Det går inte att sova på kvällen
3. Man missar att göra planerade saker
4. Det är svettigt att sova med kläder

söndag 3 april 2011

Fredagsfiske

Masthugget är dimmigt idag. Och det var dimmigt igår. Men i fredags var det inte dimmigt. Då var vi och fiskade (som jag skrev förut). Viktor, Chris, Tommy, Siri, Mikael och Gabriel med hans söta dotter. Det var lite gubbigt, men också lite punk att hänga under älvsborgsbron en helkväll. Och JA, vi lyssnade på en broder daniel-låt. Det kändes som att det behövdes helt enkelt.

Vi fick inte en enda fisk, men ett antal musslor som vi grillade och åt.
Tommy var bäst på att grilla. Siri var bäst på att fota. Här är lite foton som togs under kvällen. Vet inte vem som fotat vad, men ändå:

                           Dagens lista kommer nog senare ikväll.

lördag 2 april 2011

Mardrömmar

Dagen till ära har jag lagat middag åt mina vänner, druckit kanske fyra öl. Lördagar blir inte bättre än matkoma och "she's the man" på femman. Andra kanske är på krogen. Jag trivs bra med hemmafriden.
Borde baka något för att fullfölja dagen. Kanske en sockerkaka. Jag känner mig som att jamie oliver möter leyla lindholm ikväll. Fast lite småberusad. Fast Leyla blir säkert också full på alla likörpraliner hon äter. Vi är lika jag och Leyla. Fast hon är tjockare. Och av motsatt kön. Men vi bakar och gillar köket.

Jag tänkte börja med dagens lista också. I min tidigare blogg listade jag allt möjligt. Det trivdes jag bra med, så varför inte fortsätta? Dagens lista: 

Onda ting som jag drömmer mardrömmar om (ej rangordnat).
1. Chupacapra (se bild)
2. Den ryska armén som jagar mig
3. TV-brus och tjejen i The ring
4. Att jag inte kan röra mig
5. Att jag drunknar i fiskenät


I över ett år har den här figuren hemsökt mina drömmar. Creepy jävel som jag var tvungen att måla. Inte så petigt här utan mer målat direkt från bilden i drömmarna.