tisdag 16 augusti 2011

Ateljebesök

Det var en hård dag i ateljen idag. Jag gjorde inte mycket alls. Men besök hade jag! Utöver den rara Siri kom Jonas på besök. Vi pratade arbetslöshet, norgeresor och annan skit.

Det finns inte mycket att skriva om den här värdelösa dagen. Jag ska äta popcorn, sova och göra bättre imon.
Här följer lite bilder från ateljen, samt en tavla jag målade till mammas födelsedag i juni. Den skapade kattidén, men talar inte för vad som följer.

Här sitter jag mestadels. Röra på bordet, jag vet mamma.



Här finns en liten hörna att vara händig i (och ett kök till höger)


Ingen ro i livet om inte Laban är med.


Och här är tavlan till mamma. 




Skriver mer imon eller så. Love / sebban

onsdag 10 augusti 2011

Tråkigt blogginlägg

Har varit i ateljen hela dagen. Det blev ingen effektiv dag då jag fick massa besök. Men jag började på en ny tavla och kom en bit på vägen. Dessvärre glömde jag kameran hemma, men ska upp imon igen och fota lite.

Jag börjar bli nöjd med resultaten och ser fram emot att få visa alla jag känner vad jag gjort senaste tiden. Är lite trött nu och bloggar mer imon.

tisdag 9 augusti 2011

Ingrid Roth, Edith Södergran och alla världens katter

Jag har inte dött. Jag lever och frodas. Vad det nu innebär.
Som jag tidigare skrivit så jobbar jag inför en liten utställning. Det blir mindre och mindre seriöst för var dag som går. Tanken är mer att samla vänner och skåla med något gott. En trivselkväll där politik, ekonomikriser och skjutglada norrmän inte bör diskuteras. Tavlorna hänger där de hänger och vill man inte titta så noga går det lika bra att bara fylla rummet med sin egen glans.

Vilket datum det blir har jag inte helt spikat än, men satsar på att bli klar innan månaden är slut. Deadline är inspirationsdödande och det är ett sätt jag aldrig skulle jobba på. Istället låter jag fantasin flöda fritt och försöker stänga ute så mycket regler som möjligt.

Det blir en samling tavlor, men ingen större sådan. Kanske ett tiotal. Inspirerad av Edith Södergrans dikt "lyckokatt" blir samtliga tavlor motiv på katter i alla dess former. En annan inspirationskälla är för tillfället Ingrid Roth, som gör helt underbara tavlor.

Så från och med nu är bloggpausen över. Jag kommer inte lägga upp nya tavlor här förrän min lilla inbjudning har varit. Men lite bilder från ateljen och annat dyker upp imon. puss.